Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013






  
 
Nέες βολές της Λαρισαίων Πόλις για τον ΔΟΠΑΕΛ

Ο επικεφαλής της «Λαρισαίων Πόλις» κ. Γιώργος Σούλτης (φωτ.larissanet.gr)
 
«Ο εμπαιγμός των κατοίκων του Αγ. Θωμά από τον ΔΟΠΑΕΛ συνεχίζεται…» τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Λαρισαίων Πόλις».
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της τονίζει:
«Η έπαρση και η ιδιοκτησιακή αντίληψη που έχουν κάποιοι κύριοι και κάποιες κυρίες της δημοτικής αρχής υπερβαίνει πια κάθε όριο. Και μας κάνει έντονα να αναρωτιόμαστε αν ο κύριος λόγος της κατάργησης του ΔΟΠΑΕΛ που ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο τον περασμένο Ιούλιο, είχε σαν μόνο σκοπό την αποφυγή κάθε ελέγχου, διαιωνίζοντας μια γνωστή στους Λαρισαίους, πραγματικά απαράδεκτη κατάσταση στη λειτουργία του Οργανισμού.
Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε για όσα τραγελαφικά συνέβησαν στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο… Θα σταθούμε όμως σε ένα απ΄ αυτά που αφορά στην απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής στο θέμα της Λέσχης Πολιτισμού του Αγ.  Θωμά. Η δημοτική αρχή φαίνεται να δίνει συνέχεια σε ένα θέμα, χωρίς κανένα λόγο, και μόνο για να εκδικηθεί τους κατοίκους, επειδή διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους πριν κάποιους μήνες. Θυμίζουμε ότι εδώ και χρόνια η Λέσχη πολιτισμού του Αγ. Θωμά στεγάζεται σε οίκημα το οποίο είχε παραχωρηθεί από τον ΟΕΚ για διαχείριση στους κατοίκους της συνοικίας. Το χειμώνα, που μας πέρασε, χωρίς απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (κάποιος, κάποιοι, κάποιες;) μετέτρεψαν την αίθουσα που στέγαζε δημιουργικές δραστηριότητες των παιδιών της συνοικίας σε γυμναστήριο Κick Boxing, στο οποίο με έκπληξη μάθαμε ότι υπεύθυνος ήταν ο γιος της συμβούλου του δημάρχου και μέλος του ΔΣ του ΔΟΠΑΕΛ κας Β. Οικονόμου! Αποκλείοντας έτσι στην πράξη κάθε άλλη εκδήλωση, με αποτέλεσμα οι άλλες δραστηριότητες να μην έχουν χώρο να στεγαστούν… Αυτό προκάλεσε την δυναμική αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι μετά από αγώνα πολλών μηνών, και με την συμβολή όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης δικαιώθηκαν, με αποτέλεσμα το γυμναστήριο να αποχωρήσει (και να μετεγκατασταθεί αλλού, πάλι χωρίς απόφαση του ΔΣ!!!) και  η αίθουσα να επανέλθει –υποτίθεται- για χρήση για όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες.
Στο συμβούλιο του ΔΟΠΑΕΛ στις 12/9/13 με έκπληξη είδαμε ότι έχει ενοικιαστεί νέα αίθουσα για την λέσχη πολιτισμού του Αγ. Θωμά, και μάλιστα μικρότερη (64 τμ μικτά ενώ η υπάρχουσα είναι 110 τμ, και αρχικά είχε ειπωθεί στο ΔΣ ότι χρειάζεται να ενοικιάσουμε μια μεγαλύτερη αίθουσα από τη ήδη υπάρχουσα), λιγότερο ασφαλή για τα παιδιά (διότι η είσοδος του βρίσκεται επί της κεντρικής οδού Ιωαννίνων) και με ενοίκιο 420 €. Τονίζουμε μάλιστα ότι δεν υπήρξε απόφαση του ΔΣ για την έγκριση της ενοικίασης (άρα η ενοικίαση είναι στον αέρα;), ενώ ήρθε για έγκριση δαπάνη 3000 € για την συντήρηση της νέας αίθουσας. Όλα αυτά χωρίς να γνωρίζουν τίποτα οι κάτοικοι, ο Μορφωτικός σύλλογος και ο  σύλλογος γονέων και κηδεμόνων … Η αίθουσα των 110 τμ θα μείνει κενή, γιατί κάποιος, κάποιοι, κάποιες πήραν την απόφαση να ξοδέψουν χρήματα που δεν είναι δικά τους, για να νοικιάσουν μία νέα αίθουσα που δεν χρειάζεται!
Ερωτούμε λοιπόν τη δημοτική αρχή δημόσια:
-Ποιος ο λόγος για την ενοικίαση της νέας αίθουσας;
-Είναι καιρός για επιπλέον άσκοπες δαπάνες;
Ελπίζουμε οι απαντήσεις να είναι πειστικές. Στο Διοικητικό Συμβούλιο δεν ήταν… Γιατί κανείς στις σημερινές εποχές δε δικαιούται να ξοδεύει δημόσιο χρήμα έτσι, χωρίς λόγο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου